SARBATOAREA INVIERII DOMNULUI PE

PAMANTUL SFANT

ISRAEL- AUTORITATEA PALESTINIANA-IORDANIA

22 aprilie - 2 mai 2019

ZIUA I – luni 22 aprilie

Prezentare la aeroportul „HENRY COANDA” la ora 05:30 (ora trebuie reconfirmata) si organizarea grupului pentru formalitatile de imbarcare. Zborul este operat de compania aeriana TAROM - RO 155 decolare la ora 07:45 si aterizare la Tel Aviv la ora 10:20. La sosirea in Israel dupa formalitatile de trecere a frontierei ne deplasam la autocar pentru tansferul la hotel.

Vom face o oprire la Lod pentru vizitarea bisericii care adaposteste moastele  Sfantului Gheorghe.  Ne deplasam prin Tel Aviv - Yaffo spre Cezareea unde vom admira apeductul construit de romani si vom avea timp liber pentru plaja si baie. Dupa amiaza ne deplasam la Nazaret. Cina si cazare in Nazaret, hotel Casa de Maria 3*

132
gabriel-chuch-nazareth

ZIUA II- marti 23 aprilie

Mic dejun. Pornim in pelerinajul nostru in nordul Israelului . Haifa - vizitam Pestera Sfantul Ilie Tezviteanul situata in biserica Stela Maris si Gradinile Bahai admirate pentru frumusetea aranjamentelor florale. In continuare ne deplasam la nord de Haifa catre granita cu Libanul pentru a vizita vechiul port Akko.

Deplasare  la Cana Galileii si vizitarea Bisericii  Minunii construita pe locul unde Iisus a facut prima Sa minune prefacand apa in vin. Nazaret - Vizitarea Bisericii Ortodoxe Sf. Gavril unde se gaseste Fantana Sfintei Fecioare Maria. Cina si cazare in Nazaret, hotel Casa de Maria 3*.

ZIUA III- miercuri 24 aprilie

Mic dejun. Muntele Tabor – „Muntele cel Sfant” numit asa pentru ca pe el a avut loc aratarea Dumnezeirii lui Hristos. Se viziteaza Biserica Ortodoxa ridicata pe locul Schimbarii la Fata.  (accesul se face cu taxiuri de 7 locuri).

Deplasare in Galileea/Tiberias la Capernaum unde se viziteaza Biserica Capernaum Ortodoxa Sf. Petru si Pavel, Tabgha locul Minunii inmultirii painilor si pestilor, Muntele Fericirilor cu o inaltime de 560 m, loc in care Mantuitorul a rostit „Predica de pe Munte” si a binecuvantat omenirea cu cele 9 Fericiri.

Cina si cazare in Betlehem hotel Manoly Plaza 3* sau similar.

125072_muntele_fericirilor
israel 2

ZIUA IV- joi 25 aprilie

Mic dejun. Deplasare in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sfantul Stefan pentru a vizita scaldatoarea Vitesda si apoi parcurgerea cu plecare de la Pretoriu a  strazii Via Dolorosa acesta fiind locul unde dupa judecarea si condamnarea la moarte pronuntata de catre Pontiu Pilat, Mantuitorul cu Crucea in spate a urcat spre Golgota.

Biserica Sfantului Mormant in care vizitam locul unde Iisus a fost coborat de pe Cruce si Piatra Ungerii, locul unde trupul Domnului a fost pregatit pentru inmormantare precum si Capela Ingerului si Mormantul lui Iisus mai precis piatra pe care El a fost asezat si unde trupul Sau a stat din Vinerea Mare pana in Duminica Invierii.

Vizita la Mormantul lui Lazar. În Betania, Mântuitorul Hristos, ajuns după patru zile de la moartea prietenului său Lazăr, a mers la mormântul acestuia și de față cu mulțimea l-a strigat să vină afară și acesta a ieșit, legat fiind cu fâșii de pânză, iar fața sa înfășurată cu mahramă. După minunea învierii lui Lazăr din Betania s-a hotărât uciderea Sa. Sfânta Evanghelie spune: "Deci, arhiereii și fariseii au adunat sinedriul și ziceau: Ce facem, pentru că Omul Acesta face multe minuni? Dacă-L lăsăm așa, toți vor crede în El și vor veni romanii și ne vor lua și țara și neamul (Ioan 11, 47-48). Și s-au sfătuit arhiereii și cărturarii, ca și pe Lazăr să-l omoare, căci din cauza lui mulți dintre iudei mergeau și credeau în Iisus (Ioan 12, 10-11)" .

Vizitam Capela Inaltarii pe muntele Eleon, Pater Noster, Dominus Flevit, Biserica Maria Magdalena, Gradina Ghetsemani, Biserica Tuturor Natiunilor, Mormantul Maicii Domnului. Cina si cazare la Betlehem hotel Manoly Plaza 3* sau similar .

 

ZIUA V-vineri 26 aprilie

Mic dejun. Participare la procesiunea „Drumul crucii”. Parasim cetatea Ierusalimului prin poarta Jaffo si ne deplasam in Palestina .

Betlehem, oras controlat de Autoritatea Palestiniana, locul de nastere a lui Iisus. Se viziteaza Biserica Nasterii si Biserica Campul Pastorilor. Cina si cazare in Betlehem hotel Manoly Plaza 3* sau similar.

6f10f5180642857b29fb1c8753870b73
israel 3

ZIUA VI- sambata 27 aprilie

Mic dejun normal sau „la pachet” in functie de optiunea dumneavoastra. Ceremonia Sfintei Lumini pana la ora 13:30 – 14:00 . Intalnire cu ghidul si grupul la poarta Jaffa.

Pentru cei ce nu doresc sa participe la Ceremonia Sfintei Lumini facem o vizita pe Muntele Sion si vizitam Foisorului “Cina Cea De Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Intram in Cetatea Ierusalimului pe poarta Sion si vizitam  Zidul Plangerii, singurul zid ramas din Vechiul Templu.

Dupa reantregirea grupului ne deplasam la Ein Karem unde se viziteaza Biserica Sf. Ioan. Seara dupa cina participam la Slujba de Inviere la Biserica Romana din Ierusalim  sau  Mormantul Sfant in Cetatea Ierusalimului. Cazare in Betlehem hotel Manoly Plaza 3* sau similar.

ZIUA VII- duminica 28 aprilie

Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se gasesc moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul.  Intram in Ierihon, oras aflat sub controlul Autoritatii Palestiniene. Aici ne deplasam pentru o vedere panoramica asupra Muntelui Ispitirii Quarantal, vizitam Asezamantul Romanesc, ctitorie a parintelui Ilarion Argatu si apoi vizitam Biserica ridicata langa Dudul vamesului Zacheu.– Manastirea Sfantul Gherasim din „Pustiul Iordanului”. Daca timpul si vremea ne permite vom face o scurta oprire la Marea Moarta. Cina si cazare in Betlehem hotel Manoly Plaza 3* sau similar.

manastire-gheorghe-hozevit16
Camera 360

ZIUA VIII-luni 29 aprilie

Mic dejun. Continuam astazi spre Iordania si vom face un tur(cu autocarul si pietonal acolo unde este posibil) al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare . Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash – unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi pavate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. Vizitam poarta de intrare in vechiul oras unde Hadrian si-a construit un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelegate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Continuam vizita cu Forumul Oval, Amfiteatrul si Aleea Cardo, care in linie dreapta insumeaza 200 de coloane construite in stil Doric si Ionic. Cina si cazare in Amman hotel Al-Fanar Palace 3*.

ZIUA IX-marti 30 aprilie

Mic dejun. Deplasare la Madaba Vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, ce dateaza din secolul al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii. Aici puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Ne deplasam la raul Iordan, la locul botezului pe partea Iordaniana. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, vom vedea As-Siq si ne vom indrepta catre tezaurul Al-Khazneh. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceiasi ruta. Cina si cazare in Amman hotel Al-Fanar Palace 3*.

israel 4
646x404

ZIUA X-miercuri 1 mai

Mic dejun. Intoarcerea in Israel pe podul Allenby. Deplasare la Jerusalim pentru o ultima vizita in cetate la Mormantul Sfant. In jurul orei 20:00 ne deplasam la aeroport pentru intoarcerea in tara. Zborul este operat de compania aeriana TAROM – RO 154

ZIUA XI-joi – 2 mai

Decolare la ora 00:30 si aterizare la Bucuresti la ora 03:25 AM

ruqdaYu

Tarif: 1100 euro/pers/dbl

*Optional: supliment de camera in regim single 290 euro

SERVICII  INCLUSE:

 • Bilet de avion – zbor regulat cu compania aeriana TAROM (bagaj de mana si bagaj de cala inclus)
 • Taxe de aeroport si taxe de combustibil
 • Cazare  9  nopti hoteluri de minim 3* loc in camera dubla
 • Demipensiune (mic dejun si cina conform programului)
 • Transport cu autocar modern cu aer conditionat categoria minim 3*
 • Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
 • Toate mijloacele de transport prevazute in program (taxi Tabor)
 • Asigurare medicală
 • Insotitor din partea agentiei de turism
 • Asistenţă religioasă – Preot insotitor de grup
 • Ghid însoţitor de limba romana conform program
 • Sunt incluse si bacsisurile pentru ghidul israelian/palestinian/iordanian si pentru soferii autocarelor
 • Taxele de trecere a frontierei Israel – Iordania - Israel
 • Programul poate suferi modificari in functie de evenimentele religioase si cele socio-politice existente pe teritoriul Israelului in acel moment.

DETALII OPERATIONALE :

Pentru inscriere, sunt necesare urmatoarele:

 • depunerea unui avans de minim 200 EURO*
 • completarea unui formular de inscriere (bon de comanda) si semnarea contractului
 • copie pasaport
 • daca veti calatori cu pasaport diplomatic va rugam precizati acest lucru la inscriere
 • pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii din calatorie!(nu se poate calatorii cu CI)
 • locurile sunt limitate si vor fi confirmate in ordinea efectuarii inscrierilor prin depunerea avansului si completarea formularului
 • diferenta de plata trebuie achitata integral cu 45 de zile inaintea datei de plecare. Dupa aceasta data se vor percepe penalizari in cazul renuntarii la circuit determinate de penalizarile impuse de anularea biletului de avion si a rezervarilor hoteliere.

*avansul poate fi depus si in contul de euro RO11BACX0000001193618002 al SC Sigma Travel & Events deschis la UniCredit Bank dupa intocmirea facturii,  documentul doveditor al platii urmand a fi transmis pe fax, mail sau atasat in copie la formularul de inscriere

*Puteti opta pentru plata intregii sume in 4 rate (avansul se considera prima rata)

*La inscriere este obligatorie incheierea in dublu exemplar a contractului cu turistul. Acesta poate fi consultat si pe site-ul agentiei a carui adresa o gasiti mai jos.

Relatii se pot obtine de la: 

Adrian Zeciu

tel : 0733.018.899 / 0799.425.755